Er det lønnsomt å investere i nettbutikk?

Ja, det er det mest sannsynlig! Tre av fire nordmenn handler nå varer på internett, og i fjorårets første åtte måneder økte netthandelen med 14 prosent i forhold til året før. Totalt passerte vi 20 milliarder i netthandel for 2016, og du trenger ikke å jobbe i Byte for å skjønne at dette bare kommer til å vokse i 2017.

Dagens årlig salgsinntekt ?

50 MNOK

Virksomhetens årlige salgsinntekter av varer og tjenester med dagens organisasjon og markeder.

Dagens dekningsgrad ?

40 %

Dekningsgrad er dekningsbidrag i prosent av salgsinntekt, og den forteller oss hvor stor del av salgsinntektene som blir igjen til dekning av faste kostnader og eventuell fortjeneste eller overskudd.

Ønsket investering ?

500 000 NOK

Størrelsen på investeringen avhenger av flere aspekter. Funksjonskrav, trafikkmønster, kompleksitet, volum for å nevne noen. Vi mener nettbutikk er forretningskritisk, og da må det bygges ordentlig.

Investering fordelt over antall måneder ?

36 MND

Det er å anbefale at virksomheten avskriver investering over flere år. Hos Byte kan man velge å betale hele innvesteringen når løsningen utvikles (Prosjektfakturering) eller man kan betale ett fast månedlig beløp (Prosjektfinansiering) i for eksempel 36. mnd

Økte salgsinntekter etter lansering ?

2 %

Har ikke virksomheten nettbutikk i dag vil det åpne seg nye markeder som gir nye kunder, økt salg, mer salg og kundetilfredshet. Eksisterende kunder vil mest sannsynlig også ha høyere grad av gjenkjøp.

Antatt årlig reduserte kostnader etter lansering ?

200 000 NOK

Om virksomheten for eksempel i dag behandler ordre manuelt vil det ofte være flere besparelser når Byte integrerer nettbutikken med virksomhetens forretningssystem. Høyere kundetilfredshet, og lavere kundefrafall er ofte også ett resultat av en velfungerende nettbutikk.

Nåverdi ?

Vi har brukt 8% internrente.

Nåverdi er dagens verdi av fremtidige kontantstrømmer.

500000
36
50
40
2
200000
Økte salgsinntekter

Måned 0,-

År 0,-


Reduserte kostnader

Måned 0,-

År 0,-


Finansiering av prosjektet / avskrivning ?

Prosjektfinansiering (mnd) 0,-

Prosjektfakturering 0,-

Betal fast månedlig beløp i for eksempel 36 måneder (Prosjektfinansiering), eller betale hele innvesteringen når løsningen utvikles (Prosjektfakturering).

Gratulerer!

Utregningen viser at en investering i nettbutikk vil være en lønnsom investering for dere. Dere betaler kun /mnd. og får en fremtidig kontantstrøm på .

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med oss, så vil du motta mer informasjon basert på dine valg.

Mer informasjon

Send inn resultatet og du vil motta utvidet informasjon basert på dine valg.

Vi hjelper deg å realisere nettbutikken din!

Ta kontakt med oss, slik at vi kan ta et møte og finne ut mer om mulighetene som finnes der ute.

X