Aker ASA - årets beste nettsted 2013

16. Sep 2013

Aker ASAs nettsider er kåret til årets beste nettsted for børsnoterte selskaper i Farmandprisen 2013. 

Aker Farmandprisen 2013

Slik oppsummerer juryen nettstedet:

"Det er en meget god konsern-nettside som på en tydelig, ryddig og oversiktlig måte viser bredden i Akerkonsernets omfattende virksomhet både hva gjelder tekst-, bilde-, diagram- og tallpresentasjon."

Noen ganger er det godt å få en bekreftelse på at det man gjør er riktig. Å jobbe med en kunde som Aker ASA er i utgangspunktet en stor ære. Det var med stor respekt vi tok fatt på oppgaven våren 2012. Og skal vi være ærlig, også med en smule ærefrykt... Aker er et av Norges største industrikonsern, spekket med historie og tradisjon. Da er det ekstra gøy å nå helt til topps i en kåring som Farmandprisen.

Vår tilnærming til prosjektet var som vanlig: Å sette tydelige mål sammen med kunden. Etter første kundemøte var målet klart: "Aker ASA skal ha den beste og mest informative konsern og IR (investor relation) nettsiden i Norge". Et ambisiøst mål, men mål skal da også være nettopp det. Og etter møtet med de dyktige folkene fra Aker (Atle, Marit og Marianne), var vi sikre på at de kom til å levere sin del av leveransen. Innhold, tekst og IR-kompetanse i toppklasse.

Vi gjorde research blant de vi anså som flinkest på nett av de norske børsnotere selskapene. Vi leste rapporten Nielsen Norman Groups "Investor Relations (IR) on Corporate Websites". Her gjorde vi noen hovedfunn:

  • Mange (dessverre) overraskende svake nettsider blant de børsnoterte selskapene, men også noen meget gode.
  • Få gjør noe særlig ut av kvartalstallene/rapportene, til tross for at dette kanskje er nok av de viktigste for investorer (årsrapporter er mange derimot meget flinke på).
  • Vi kan samle alle verktøy (dokumentsenter, e-postvarsling, aksjekalkulator osv.) i en investor "toolbox".

I tillegg ønsket vi å presentere Akers historie på en engasjerende måte, og etter det ble klart at det fantes mengder med gode bilder og videoer fra Akers fantastiske historie, utarbeidet vi forslag til en interaktiv tidslinje

Det var med stolthet vi kunne lansere nettstedet i august 2012. Og det er med stor glede vi kan gratulere Aker ASA med seieren i Farmandprisen 2013!

Om Farmandprisen:

  • Formålet med prisen er å inspirere til bedre kvalitet på årsrapporter og nettsteder
  • Har delt ut pris for beste årsrapport siden 1955, og beste nettsted siden 2005
  • Juryen består av representanter fra både næringslivet, de offentlige og grafisk design

Se alle resultater fra årets Farmandspris her.

Les mer om Farmandprisen

X