Er eZ enkelt?

12. Dec 2012

For oss som jobber i Byte er eZ Publish, eZ Systems og eZ Communtity velkjente navn og begreper. Vi jobber jo tross alt med disse teknologiene hver eneste dag. Derfor glemmer vi av og til at det naturligvis ikke er like enkelt å forstå for andre. Derfor tenkte vi at en liten forklaring kunne være til hjelp.

Forskjellen på eZ Systems, eZ Publish og  eZ Community.

eZ Publish er publiseringssystemet. Eller CMS-et, om du vil. CMS står for Content Management System, og er måten man behandler og organiserer alt innholdet på nettsiden. Andre publiseringssystem er for eksempel Wordpress, Joomla! og EPiServer. Produktet eZ Publish er en robust publiseringsløsning som er fleksibel med tanke på videreutvikling og skreddersydde utvidelser.

eZ Systems sørger for at man til en hver tid har tilgang til et produkt som er oppdatert. Dette gjelder både generelle sikkerhetsoppdateringer og ny teknologi. Og via eZ-forumet som heter eZ Community er eZ Systems til en hver tid oppdatert. Dette fungerer takket være feilrapportering og diverse forslag til løsning. Hurra for engasjerte brukere! Men så er det også medlemmene av eZ Community som er en av den største brukergruppen. Brukergruppen består både av firmaer som jobber med eZ Publish til daglig og privatpersoner.

Kort fortalt: eZ Publish er produktet, eZ Systems er leverandøren av produktet og eZ Community er bidragsyterne og brukerne av produktet. 

eZ bYTE?

Byte har i lengre tid vært medlem av eZ Community hvor vi bidrar med feilrapporteringer og diskusjoner rundt problemstillinger andre medlemmer har (eller finner selv). Bytes utviklere installerer og tilpasser eZ Publish i henhold til våre kunders ønsker og behov. Samtidig holder vi systemet oppdatert – slik at din nettside ikke 'plutselig' går ut på dato.

Har du lyst til å lære mer om eZ eller trenger hjelp til å sette opp din egen site? Kontakt oss på support@byte.no eller chat med oss ved å trykke på boksen nederst til høyre på denne siden.

X