Se inn i framtiden med lego

6. Jun 2014

Hvem sier organisering må gjøres på en bestemt måte? I Byte planlegger vi arbeidet vårt med legoklosser.

Da jeg begynte i Byte for godt og vel tre år siden, var vi fire nerder innen design, utvikling og innhold. Vi hadde maks to, toppen tre nye prosjekter som pågikk samtidig. På den tiden var det ikke vanskelig å se inn i den berømte glasskulen for å se når vi kunne ha oppstart på nye prosjekter. Og heller ikke vanskelig å se hvordan bemanningen var til enhver tid.

Men da Byte ble større og prosjektene flere, trengte vi mer kontroll og et dedikert verktøy. Nå har vi passert ti nerder, med rundt 20 nye prosjekter pågående, i tillegg til eksisterende kunder. Utfordringen rundt ressursplanlegging har blitt en annen. Vi måtte finne en løsning.

Løsningen er LEGO

I dag bruker vi en kalender laget av legoklosser. Idéen ble utviklet av designbyrået Vitamin, og vi har satt opp vår helt egen Byte-variant som gir oss et håndfast overblikk over hvordan hver nerd er dekket fra uke til uke. I starten begynte vi å planlegge en uke fram i tid, men etter hvert så vi at det hadde en veldig god verdi å prøve å se enda lengre fremover.

Slik fungerer LEGO-systemet vårt

• 1 prikk lego = 2 timer

• En firer-lego = en arbeidsdag

• Alle prosjekter har sin egen farge

• Alle designere og utviklere har sin egen lego-figur

Et brett med prosjekt-LEGO

Når nye prosjekter kommer inn, er legokalenderen et godt verktøy for å få en umiddelbar oversikt over framtiden. Strukturert med et hint av lekenhet, bygger vi ukene våre etter hvilke prosjekter vi kommer til å jobbe med. Slik kan vi med større sikkerhet si noe om når prosjektene kan ha oppstart, og når vi er i mål.

Lego blir vi aldri for gamle for!

Finn ut mer:Se Vitamins video om legokalenderen

X