Tingenes Internett

20. Jan 2013

Endelig er vi på vei inn i den sci-fi-aktige fremtiden så mange av oss har sett frem til siden barndommen.

Lociktron

Tingenes Internett eller «Internet of Things» er navnet på trenden hvor stadig flere ting (les: forbrukerprodukter) får sensorer og Wi-Fi-tilkobling og lar seg dermed styre via apps eller webgrensesnitt. Resultatet er foreløpig noe variabelt og spenner seg fra «dette var litt rart» til genialt og gøy!
 
Dette er noen av våre favoritter:

Hue
Med Philips nye lyspærer Hue setter du stemningen (dvs. lysstyrke og farge) via en app, gjerne på bussen når du er på vei hjem. Det er jo hyggelig å komme hjem til et lyst hus med den rette stemningen.

Nike+ shoes
Snart trenger du ikke å ta med deg iPhone-en på treningstur for å logge økten. Det holder med å velge de riktige skoene. Straks er Nike+ sko med innebygde sensorer i salg.

Nest
En termostat som lærer seg hvordan du liker temperaturen gjennom døgnet og justerer seg automatisk etter deg og ditt mønster. Det hele kan selvsagt styres via en app. Energisbesparende er det også.

Lockitron
Lurer du på om du husket å låse døren? Istedet for å dra hjem og sjekke åpner du en app. Er det ikke låst fikser du det også. Praktisk.

Little printer
Ja, en liten printer. Den gir deg løpende oppdateringer på hva som skjer. Nyheter, innsjekkinger på Facebook eller dagens kryssord. Alt etter hva du abonnerer på. Søt er den også.

Pebble
Koble klokken til din iPhone? Klart det er praktisk! Se siste meldinger, innkommende samtaler eller styr musikken din uten at du trenger å ta telefonen opp av lomma. Litt James Bond-aktig.

SmartThings
Et base hvor du kan koble til et sett av sensorer til bruk i hjemmet ditt. Denne kan slå på kaffemaskinen når du våkner, gir beskjed når hunden din hopper over hekken og låser døren når du går. Sci-Fi? Yes!

Spotify box
Savner du mixtapene? Ved hjelp av små mynt-lignende dingser deler du en spilleliste med en du synes fortjener det. Fin er den også.

Best av alt - dette er bare begynnelsen på starten. Mengder av slike produkter kommer til å dukke opp i årene som kommer. Som vi gleder oss!

X