Byte gir kake til folket.

Macbook Minkake Kaker pa nett 4 b4d32de2edd68d7354c2bc997fd72d27
Iphone Minkake Marsipankake

Oppgaven

I takt med at minkake.no opplevde vekst med sin unike tjeneste, der du så å si kan bake din egen kake på nettet og få den levert til nærbutikken din, økte også behovet for en raskere og mer effektiv nettløsning. Suksessen hadde rett og slett løpt fra den eksisterende løsningen, pluss at både design og layout hadde behov for en oppgradering.

Minkake.no er kort forklart en tjeneste der åtte bakerier tar imot kakebestillinger fra private kunder og leverer dem til tusen butikker over hele landet. Da sier det seg selv at det er avgjørende at systemene som håndterer en så kompleks tjeneste, er solide og brukervennlige.

Minkake.no ønsket derfor en nettløsning som gjorde hele kundeopplevelsen enklere og bedre, og som var smidig nok til at de kunne fortsette å utvikle den med nye ideer og funksjoner i mange år fremover.

Prosessen

Byte har driftet minkake.no i mange år allerede, og vi kjente derfor løsningen godt fra før. Vi bestemte oss derfor for å bruke Craft CMS i kombinasjon med Commerce – et publiseringssystem som er enkelt, intuitivt og skalerbart.

Screenshot 2020 08 19 at 10 25 38

I prosessen samarbeidet vi utmerket med designbyrået We Are Live, som leverte nye og appetittvekkende bilder av kakene til minkake.no. Vi utviklet også integrasjoner mot Coops interne systemer, slik at ordreflyten skulle bli smidig som smørkrem.

Løsningen

Ved å basere den nye bakeriportalen på den eksisterende løsningen sparte vi Coop og minkake.no for fordyrende omveier og kunne konsentrere oss om å lage en bedre kundereise fra bestilling til ferdig kake.

Screenshot 2020 08 17 at 13 43 34

En av fordelene ved kombinasjonen av Craft og Commerce er at det blir mye enklere for både kunde og bakeri å ha oversikt over bestillingen. Den gjør det også enklere for kunder å bestille selve kaken med alle mulige slags tilvalg av glasur, påskrift og pynt. Dessuten er det lett å få oversikt over bestillingene på tvers av bakeriene, noe som er en viktig funksjonalitet siden alle bakeriene har litt ulikt utvalg.

Resultatet

Nye minkake.no gjør at du som kunde opplever et vell av muligheter når det gjelder smak, form og farge, og etter få minutter har du bakt din egen kake som blir levert i nærbutikken din dagen etter. For bakeriene, som i pressperioder er helt avhengige av at alt går som det skal, er nye minkake.no en velkommen forbedring som øker omsetningen samtidig som den holder orden på bestillingene.

Samarbeidet med Byte var preget av lite byråkrati og raske beslutninger, noe som skapte en effektiv og fleksibel prosess. Vi er svært godt fornøyd med resultatet og har også fått god respons fra sluttkundene våre, noe økningen i kakesalget bekrefter.

Jeg vil også trekke frem at løsningen med Commerce i samspill med Craft CMS har gjort det mye enklere å publisere innhold, lage kampanjer og gjennomføre andre kommunikasjonstiltak.

Arnfinn Bye, salgssjef, Coop

Kunde

Minkake.no er eid av Gomanbakeren Holding AS og leverer kaker til Coops butikker sør for Trøndelag. Med åtte bakerier, tusen butikker og hundrevis av kakekombinasjoner jobber de hardt for å levere den perfekte kaken til enhver anledning.

Team Byte