Integrasjoner fra Byte gir OsloMet bedre flyt.

Macbook Skjermbilde 2019 12 17 16 22 25
Iphone Skjermbilde 2019 12 17 16 20 13

Slik sørger Byte for at OsloMets nye design kommuniserer effektivt med interne systemer og databaser.

Oppgaven

Da Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) skiftet navn til OsloMet – storbyuniversitetet i 2018, var det designbyrået Hyper som sto for webdesign og UI-design. Vi ble hentet inn for å sikre en god brukeropplevelse for både studenter og stab ved å sørge for at det nye brukergrensesnittet og OsloMets interne systemer og databaser snakket ubesværet sammen.

Prosessen

En så stor organisasjon som OsloMet har enorme mengder informasjon som skal formidles – fra timeplaner og kursoversikter til forskning og fagblogger. Vi satte derfor raskt opp et dedikert team av utviklere og konsulenter som jobbet tett med både Hyper og OsloMet gjennom hele prosessen, og som fortsatt er en del av OsloMets webteam.

Løsningen

Designbyrået Hyper hadde bygget opp nye OsloMet.no basert på Atomic Web Design. Dette er et designsystem som ligger mellom selve nettsiden og publiseringsplattformen (CMS-et), og som gjør at man kan skalere innhold på en effektiv måte. Ved hjelp av skreddersydde integrasjoner forbedret vi kommunikasjonen mellom nettsiden og de ulike backend-løsningene slik at innholdet ble presentert på en konsistent og oversiktlig måte. Vi følger også opp OsloMet regelmessig og tilbyr support 24/7.

«Jeg er veldig fornøyd med Byte som samarbeidspartner. De er svært fleksible og pålitelige, og jobber raskt og effektivt. Dessuten er de gode rådgivere som alltid gir oss ulike alternativer og nøytrale råd. Og så må jeg skryte litt av vår «Byte-mann» Dhimiter: Han er ikke bare god faglig, men også svært behagelig å jobbe med. To tomler opp!»

Janne Veirud Prosjektleder hos OsloMet

Resultatet

OsloMet har fått en nettside som er inviterende, intuitiv og interessant. Den er lett å finne frem på og sørger for at storbyuniversitetets 20 000 studenter og 2 200 ansatte har et felles samlingspunkt der alle finner det de skal, på en oversiktlig måte.

Om Oslo Met

OsloMet er et norsk statlig universitet som driver forskning og utdanning innen samfunnsvitenskap, helsefag, lærerutdanning, teknologi, kunst og design. Universitetet har om lag 2 200 ansatte og 20 000 studenter fordelt på tre studiesteder i Oslo, i Sandvika og på Kjeller.

La oss ta en prat

Vil du også lage en digital tjeneste som virkelig skaper resultater? Kontakt oss for å diskutere dine digitale behov og utfordringer!