Enklere prosess fra billettkjøp til teater.

Folketeateret intro
Folketeateret

Folketeateret er en privatdrevet musikk- og teaterscene i Oslo sentrum. De viser kjente forestillinger for både voksne og barn. I tillegg er det en arena for mange store TV-produksjoner.

Oppgaven

Folketeateret har et publikum som strekker seg fra små barn til godt voksne. Nettsiden trenger å være forståelig og enkel å bruke – selv for de som kanskje er mer vant til å ringe enn å bestille online.

Byte fikk i oppgave å fornye Folketeaterets tilstedeværelse på nett.

Dette har vi gjort ved å:

 • Forenkle strukturen og slette gammelt innhold
 • Gjøre kjøpsprosessen smidigere
 • Lage et komponentbasert publiseringsrammeverk
Folketeateret desktop

Forenkling

Det gamle nettstedet hadde gjennom flere år, fått vokse seg stort, og etterhvert ganske uoversiktlig. Det ble raskt besluttet å forenkle sidestrukturen. Ved å analysere besøksdata, og adressere tidligere henvendelser til kundeservice, kunne vi slette deler av innholdet som brukerne helt enkelt ikke var på jakt etter. Ofte besøkte sider ble løftet frem, ved å gi innholdet flere mulige innganger.

Vi halverte antall hovedmenypunkter, og strukturerte nettstedet rundt kundereisen til Folketeateret:

 • Forestillinger (se utvalg, velge forestilling, kjøpe billett)
 • Ditt besøk (alt som er nyttig å vite før, under og etter besøket)
 • Om Folketeateret (om teateret, kontakt og utleie)
Folketeateret stil04

Fargepaletten ble utvidet og supplert med et sett ikoner. Innholdskomponentene kan tilpasses med de nye elementene for større grad av fleksibilitet.

Folketeateret komponenter02

Mindre friksjon i kjøpsprosessen

Folketeateret håndterer billettsalg via Eventim, en tredjeparts billettdistributør. For å unngå situasjoner hvor brukerene klikker seg inn på billettdistributørens nettsider, bare for å innse at ønsket priskategori har få ledige seter, har vi implementert en lett tilgjengelig forhåndsvisning som viser tilgjengelige billetter i hver kategori.

Folketeateret billettstatus02

Forbedret kalender

Kalenderen, som viser Folketeaterets utvalg av forestillinger har fått et sett med nye funksjoner. Brukerne kan nå enkelt bytte mellom programvisning og kalender. Med hensyn til at brorparten av trafikken til Folketeateret kommer fra mobil, utviklet vi en løsning som fungerer like godt på store enheter, som små.

Folketeateret kalender

Forhåndsbestill bord

På Folketeateret.no kan du forhåndsreservere et bord med drikke og snacks før du ankommer forestillingen. Byte har utviklet et skreddersydd system for håndtering av bordbestillinger, bygget med Craft Commerce 4 som motor.

Med systemet kan Folketeateret enkelt opprette bordpakker med forskjellige produkter, og ha full oversikt og kontroll over hver enkelt forestillings bordbestillinger.

Folketeateret bordbestilling02

Byte har bidratt med:

 • Rådgivning og prosjektledelse
 • Innholdsarbeid
 • Design og UX
 • Utvikling (Craft CMS 4 og Craft Commerce 4)
 • Skreddersydd system for bordbestilling
 • Integrasjon med betalingsløsninger og billettsystem

La oss ta en prat

Vil du også lage en digital tjeneste som virkelig skaper resultater? Kontakt oss for å diskutere dine digitale behov og utfordringer!