Funksjonell og fleksibel nettløsning for Aker Energy.

Macbook Skjermbilde 2020 03 02 crop2
Iphone IMG 1134

Aker Energy ønsket en fleksibel nettløsning som var enkel å vedlikeholde, samtidig som den gjenspeilet selskapets internasjonale vekst. Valget falt på Byte og publiseringsplattformen Craft CMS.

Oppgaven

Aker Energy ble etablert i 2018 og er det nyeste selskapet i Aker ASAs portefølje. De har siden oppstarten fått et stadig større internasjonalt engasjement, blant annet i Ghana, og ønsket et nettsted som viste frem selskapet som et internasjonalt energiselskap.

Aker Energy hadde ikke en nettløsning fra før, noe som betød at alt digitalt innhold måtte bygges fra bunnen av. De ville også at nettløsningen skulle være oversiktlig, enkel å vedlikeholde og fleksibel, slik at de raskt kunne oppdatere den med nye virksomheter som Aker Energy går inn i.

Byte ble valgt som digital samarbeidspartner og leverte en helhetlig løsning som kan utvikles i takt med det hurtig voksende selskapet.

Prosessen

Vi jobbet tett med interne ressurser fra Aker Energy gjennom hele prosessen, der vi blant annet gjennomførte et grundig forprosjekt for å kartlegge selskapets behov. Erfaringsmessig er et godt forprosjekt en viktig suksessfaktor både for brukervennlighet og for effektiv ressursbruk med tanke på å utvikle, implementere og vedlikeholde nettsidene.

Forprosjektet avslørte at Aker Energy, i tillegg til en publiseringsplattform, hadde behov for en overordnet design på nettsidene. Videre var det viktig at nettsidene også skulle hjelpe til med rekruttering og gi investorer og andre interessenter et raskt og korrekt bilde av selskapet.

Løsningen

Vi jobbet med alt fra design til nettsidens funksjonalitet og bygget opp en løsning i den fleksible publiseringsplattformen Craft 3 med en egen designmanual for Aker Energys nettsider. Dette sørget for konsistens i selskapets visuelle uttrykk samtidig som nettsidene enkelt kan oppdateres og videreutvikles.

Vi la også inn integrasjoner mot Aker-konsernets rekrutteringssystem for å drive trafikk fra potensielle medarbeidere inn på siden.

Resultatet

Aker Energy har fått en nettløsning som gjør at de enkelt kan oppdatere innhold og funksjonalitet i takt med selskapets utvikling. De har fått et tiltalende og oversiktlig visuelt uttrykk som gjør det enkelt for besøkende å finne informasjon. Byte er også med videre som Aker Energys digitale partner, noe som garanterer lav responstid og support hele døgnet, alle dager, året gjennom.

Aker Energy

Aker Energy AS ble grunnlagt februar 2018 og er det nyeste medlemmet i Aker-gruppen. Selskapet har som mål å være den ledende operatøren innenfor olje- og gassutvinning i Ghana, med gjensidig verdiskapning for både selskapet, partnere og befolkningen generelt. Aker Energy AS har kontorer både i Accra og i Oslo.

Team Byte