Fem grunner til at Craft CMS er bedre enn Wordpress

Screen Shot 2020 08 21 at 14 09 08

Jeg får av og til spørsmål om vi lager nettsider i Wordpress. Da svarer jeg «helst ikke» og anbefaler Craft CMS i stedet. Her er fem gode grunner til hvorfor jeg mener Craft CMS er bedre enn Wordpress.

1. Craft CMS gir deg unike nettsider

Wordpress er egentlig et bloggverktøy, der du kan velge mellom ulike temaer og funksjonalitet. Dette er topp om du først og fremst skal publisere blogginnlegg og artikler, men ikke hvis du ønsker å bygge en merkevare eller skille deg ut fra mengden. Craft CMS har derimot ingen temaer, noe som gir deg full frihet til å skape din unike identitet på nettet.

2. Craft CMS er sikrere

Er du opptatt av sikkerhet, noe du virkelig burde være, kan det være greit å vite at i 2018 var 90 % av alle hackede nettsider basert på Wordpress. Oppbevarer du brukerdata, er du i henhold til GDPR ansvarlig for sikkerheten på nettsiden din og kan få store bøter om dataene kommer på avveier som følge av sikkerhetshull. Og så er det jo naturligvis pinlig hvis hackere installerer såkalt SEO-spam på siden din slik at folk får opp reklame for Viagra eller russiske datingsider når de googler bedriften din. Dette kan være vanskelig å oppdage og enda vanskeligere å fjerne.

3. Craft CMS er raskere

Wordpress er bygd av utallige temaer og installerte utvidelser, noe som har gitt løsningen notorisk treg innlasting. Dette er ikke bare irriterende, men gir også økt kundeflukt og minsket konvertering fra interesse til kjøp. Faktisk viser analyser at så lite som ett sekund tregere lastetid kan føre til så mye som 80 % lavere trafikk. Craft CMS har derimot ingen «nisser på lasset», men er designet helt etter ditt behov, noe som igjen gir raskere innlasting av nettsiden og sannsynligvis mer fornøyde kunder.

4. Craft CMS er enklere

Å utvikle nettsider med Craft CMS kan sammenlignes med å bygge med legoklosser der du starter med et tomt brett og så setter sammen klossene akkurat slik du vil. Wordpress er mer som å legge et puslespill, der alt går bra så lenge du følger malen, men du støter på utfordringer om du vil gå dine egne veier. Da må du begynne å klippe og lime, og selv om resultatet fortsatt kan bli bra, vil det være glipper her og der som gjør at det hele ikke henger helt sammen.

Et annet poeng er at Craft CMS har et relativt lite, men veldig godt og inkluderende fagmiljø der jeg som utvikler kan snakke direkte med andre utviklere om utfordringer som måtte oppstå. At miljøet er lite i forhold til Wordpress, er faktisk en stor fordel, fordi jeg slipper å bruke masse tid på å sortere mellom mer eller mindre seriøse aktører og løsningsforslag. Dette sparer meg for verdifull tid og kunden for penger.

5. Craft CMS er bedre på bilder

En siste, men etter min mening viktig, detalj er at Craft CMS har laget en utrolig nyttig funksjon som gjør det mulig å fokusere på ett punkt i et bilde. Kort forklart gjør dette at bilder ikke endrer seg på ulike enheter som mobil, PC eller nettbrett. Der andre publiseringsløsninger ofte krever masse koding for at et bilde skal oppleves likt på tvers av enheter, fikser Craft CMS dette av seg selv.

Xps 2 L 0vn Cnzc U unsplash

Unngå å spare deg til fant

Til slutt er det verdt å nevne at selv om det er litt mer tidkrevende og dermed kostbart å komme i gang med Craft enn med Wordpress, tjener du denne oppstartskostnaden inn i løpet av kort tid. En nettside utviklet i Craft er nemlig mye lettere å vedlikeholde og videreutvikle, pluss at sjansen for hacking og nedetid er vesentlig lavere.

Min oppfordring er derfor at du bør vurdere Craft som ditt CMS når du skal lage nye nettsider eller oppdatere dem du har. Da får du nemlig en løsning som er utviklet kun for deg, og som du kan leve med i mange år.

Artikkel: Byte er Craft Verified Partner

Byte er Craft Verified Partner

Artikkel: Våre venner robotene

Våre venner robotene

Artikkel: Ja, jeg er en integrasjonsnerd

Ja, jeg er en integrasjonsnerd