Ja, jeg er en integrasjonsnerd

Byte2019 9 kontor 4

Jeg rett og slett elsker å jobbe med integrasjoner. Hvorfor? Fordi når jeg jobber med integrasjoner, vet jeg at jeg genuint jobber med å gjøre verden bedre og enklere for folk.

Integrasjoner er, kort fortalt, vakre linjer med kode som får operativsystemer og programmer som i utgangspunktet kanskje ikke engang liker hverandre, til å fungere sammen. De retter opp skjevheter, glatter ut hindringer og pusser bort ujevnheter til du står igjen med en løsning som er strømlinjeformet, sømløs og brukervennlig. En løsning som hever verdien for alle involverte og faktisk bedrer hverdagen til folk.

Det er takket være integrasjoner at Norges geotekniske institutt (NGI) har et mobilt intranett som fungerer like godt om den ansatte er i Oslo, i en båt på Lago Maggiore eller ved en oljebrønn utenfor Texas. Det er integrasjoner som gjør at de ansatte i medlemsbedriftene til Verdipapirforetakenes Forbund kan autoriseres online ved hjelp av BankID og Classmarker.

Det er også integrasjoner som sørger for at flere enn 20.000 studenter har enkel og sikker tilgang til informasjon og digitale tjenester hos OsloMet. Og så videre og så videre. Med integrasjoner er mulighetene så å si uendelige, så om du eventuelt lurer på hva integrasjoner kan gjøre for deg, må du nesten ta kontakt med oss. Det blir på en måte litt for mye å ta opp i en blogg.

Det er så ufattelige mange ting man kan gjøre med integrasjoner. Det er bare fantasien og kreativiteten som setter grenser.

Poenget er at integrasjoner er en smart og nøysom måte å forbedre en løsning på. I stedet for å begynne fra bunnen av hver gang (selv om det noen ganger ikke er til å unngå) kan vi i de aller fleste tilfeller utvikle nye digitale løsninger basert på en allerede eksisterende infrastruktur.

Et godt eksempel er hvordan vi med relativt enkle grep kan bruke din eksisterende digitale plattform til å sørge for at du slipper å logge deg på ørten forskjellige kontoer i løpet av en arbeidsdag. Dette er kanskje ikke spektakulært, men gir en umiddelbar effekt i form av spart tid og mindre frustrasjon.

Det er så ufattelige mange ting man kan gjøre med integrasjoner. Det er bare fantasien og kreativiteten som setter grenser.

Så mitt julegaveønske når det gjelder jobben min, er veldig enkelt: Jeg vil fortsette å være en integrasjonsnerd og få jobbe med å lage stadig bedre løsninger for både nye og eksisterende kunder. Går dette juleønsket i oppfyllelse, er jeg sikker på at 2020 også blir et nytt godt år.

Dennis

Artikkel: Byte er Craft Verified Partner

Byte er Craft Verified Partner

Artikkel: Fem grunner til at Craft CMS er bedre enn Wordpress

Fem grunner til at Craft CMS er bedre enn Wordpress

Artikkel: Våre venner robotene

Våre venner robotene