Reisebrev fra WeAreDevelopers

WeAreDevelopers

Europas største utviklerkonferanse, WeAreDevelopers, gikk av stabelen i Berlin torsdag 6. og fredag 7. juni, og Byte var selvfølgelig representert med en delegasjon. Det er ingen overdrivelse å si at vi var en gjeng med stjerner i øynene som troppet opp på kontoret påfølgende mandag. Her er en liten rapport.

Vanskelig å velge

WeAreDevelopers er en enorm konferanse og samlet i år over 10 000 deltakere fra hele verden. Spennende foredrag, kule workshops og grensesprengende produkter sloss om oppmerksomheten, og de to dagene det sto på, var altfor lite tid til å få med seg stort mer enn en brøkdel. Men som programmere er vi vant med å ta beslutninger basert på nytteverdi (if/then), så vi sørget for å få med oss det vi ser kommer til å bli nyttig og lønnsomt for kundene våre i fremtiden.

Legender på rekke og rad

Det er vanskelig å ikke bli litt star-struck når du hører foredrag med legender som John Romero, mannen bak spill som Doom og Quake, og Garri Kasparov, en av tidenes største sjakkspillere og nå forfatter av boken Deep Thinking. Det var rett og slett stort! Også det å møte Rasmus Lerdorf som skapte PHP, og å delta på GitLabs egen workshop for bedre web-applikasjoner er opplevelser vi kommer til å huske lenge.

20190607 123143

Robotene var hjertelig til stede på WeAreDevelopers og kommer til å påvirke oss på måter vi ikke helt greier å forestille oss ennå.

En bot for alt

Et hovedtrekk ved årets WeAreDevelopers er at fremtiden handler om automatisering og AI (kunstig intelligens). Mange virksomheter bruker allerede i dag chatteroboter for enkel kundeservice, men dette er bare begynnelsen på en utvikling som i løpet av få år kommer til å gjøre det umulig å skille mellom en digital og en menneskelig tilstedeværelse. Dette skaper store muligheter for både effektivisering og bedre kundeopplevelser og er et must for alle bedrifter og virksomheter der god kundebehandling er viktig. Eller for å si det enkelt: alle.

Så om du ikke har satt deg inn i hvordan denne teknologien kommer til å påvirke deg, eller ikke har satt av penger til å investere i den, er det bare å love bot og bedring. Eventuelt ringe oss.

New Project

Vi var ikke særlig til turister – til det var konferansen altfor spennende – men litt fikk vi da med oss.

Checkpoint Charlie? Check!

Selv om WeAreDevelopers var spennende, rakk vi også å se oss litt rundt. Vi innrømmer at vi hoppet på en turistbuss for å få sett mest mulig på kortest mulig tid, og at vi anså det å smake på lokalt humlebasert brygg som en vel så viktig kulturell opplevelse. Dessuten er Berlin, med sin dramatiske historie og mange minnesmerker, en by du må besøke flere ganger for å få med deg alt. Vi oppdaget at WeAreDevelopers 2020 også skal være i Berlin, og har allerede begynt å glede oss til nok et besøk i denne spennende verdensmetropolen

Har du lyst til å vite mer om de ulike teknologiene og hva de kan bety for deg, er det bare å ta kontakt med Trond på trond@byte.no eller ringe ham på 952 08 000.

Artikkel: Byte er Craft Verified Partner

Byte er Craft Verified Partner

Artikkel: Fem grunner til at Craft CMS er bedre enn Wordpress

Fem grunner til at Craft CMS er bedre enn Wordpress

Artikkel: Våre venner robotene

Våre venner robotene